Φωνή της Αμερικής ▪ Greek
 για έγκυρη ενημέρωση

Κείμενο
Aναζήτηση

Την απελευθέρωση Ισραηλινού στρατιώτη ζητά ο Ολμέρτ

13-05-2008

An Israeli soldier watches a helicopter land at the scene where a man was killed by a mortar fired by Palestinian militants in Gaza, in Kfar Aza, Israel, 9 May 2008
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Ολμέρτ, δήλωσε στον διαμεσολαβητή της Αιγύπτου και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Καΐρου, Ομάρ Σουλεϊμάν, ότι Παλαιστίνιοι εξτρεμιστές θα πρέπει να απελευθερώσουν Ισραηλινό στρατιώτη στα πλαίσια οποιασδήποτε εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κ. Ολμέρτ δήλωσε στον κ. Σουλεϊμάν ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει επίσης να τερματίσουν την παράνομη διακίνηση όπλων στη Γάζα, αν θέλουν εκεχειρία με το Ισραήλ. Από τη πλευρά της η Χαμάς ζητά απ’ το Ισραήλ να άρει το εμπάργκο σε βάρος της Γάζας και να αφήσει ελεύθερους εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη.

Στο μεταξύ η εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ, ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση με ρουκέτα στο νότιο Ισραήλ τη Δευτέρα που είχε σαν αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια ηλικιωμένη γυναίκα. Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε στον κ. Σουλεϊμάν ότι αν δεν σταματήσουν οι επιθέσεις με ρουκέτες, το Ισραήλ θα εξαπολύσει ευρεία στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα.

 

emailme.gif Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο
printerfriendly.gif Έτοιμο για εκτύπωση

  Πρώτη είδηση

  Άλλες ειδήσεις