Φωνή της Αμερικής ▪ Greek

Κείμενο
Αναζήτηση

Σεμινάρια δεοντολογίας για τους υπαλλήλους του Λευκού Οίκου

09-11-2005

Scott McClellan
Σκότ Μακλέλλαν
Μετά την απαγγελία ποινικών κατηγοριών εναντίον ανώτερου στελέχους του Λευκού Οίκου αναφορικά με την υπόθεση αποκάλυψης της ταυτότητας μυστικής πράκτορος της CIA, μέλη της κυβέρνησης Μπους άρχισαν να παρακολουθούν υποχρεωτικά σεμινάρια δεοντολογίας για τον χειρισμό μυστικών πληροφοριών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκότ Μακλέλλαν, δήλωσε την Τρίτη ότι περίπου 3,000 εργαζόμενοι στο Λευκό Οίκο, τα γραφεία του αντιπροέδρου και το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας, θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια αυτά, διάρκειας μίας ώρας το καθένα, που θα διενεργηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ο κ. Μακλέλλαν δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπους διέταξε την διεξαγωγή των σεμιναρίων αυτών τον περασμένο μήνα, λίγες μέρες μετά την απαγγελία 5 κατηγοριών κατά του προσωπάρχη του αντιπροέδρου Ντίκ Τσέηνυ, Λούις Λιμπυ.

Στο μεταξύ, οι Δημοκρατικοί ζητούν διαβεβαιώσεις ότι ο πρόεδρος Μπους δεν θα χορηγήσει χάρη στον κ. Λίμπυ ή οποιονδήποτε άλλο αξιωματούχο που θα βρεθεί ένοχος στην υπόθεση της αποκάλυψης της πράκτορα της CIA.

emailme.gif Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο
printerfriendly.gif Έτοιμο για εκτύπωση
  Πρώτη είδηση
Ομπάμα: "Θα ολοκληρώσω το έργο" στο Αφγανιστάν

  Άλλες ειδήσεις
Ομπάμα: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας καθοριστικές τον 21ο αιώνα.
Ρωσία: Οι συνομιλίες η μόνη εναλλακτική λύση για τη Βόρεια Κορέα
Νέο σχέδιο ψηφίσματος στα ΗΕ για Ιράν
Μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης περιμένει η Φέντ για του χρόνου
Αύξηση των αιτήσεων για δωρεάν σίτιση στη Νέα Υόρκη
"Παραγωγικές" οι Αμερικανο-Ρωσικές συνομιλίες για την Συνθήκη ΣΤΑΡΤ
Κλίντον: Η κυβέρνηση Ομπάμα υπέρ κάποιων συνομιλιών με Ταλεμπάν
Το ΝΑΤΟ ζητά αύξηση συνεισφοράς εταίρων στο Αφγανιστάν
Πόρισμα: Κατασκοπία Πεκίνου κατά ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο
Τα αεροδρόμια της ΝΥ τα χειρότερα των ΗΠΑ
Στη Γερουσία το ασφαλιστικό
Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζητούν σημαίνοντες Γερουσιαστές
Προειδοποίηση  για σοβαρή ατμοσφαιρική μόλυνση
Ο Στήβεν Μπόσγουωρθ στη Βόρεια Κορέα
Η Διαφθορά το 2009
Η Σάρα Πέιλιν «Κόντρα στο Ρεύμα»
Η ζωή του Jimmy the Greek στο ESPN