Φωνή της Αμερικής ▪ Greek

Κείμενο
Search

Νέο βιβλίο για τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης


18-07-2007

'"Chasing
Οι ομογενείς της Νέας Υόρκης, από τις αρχές του 1900 μέχρι την δεκαετία του 90, και όλη η οδύσσεια της ζωής τους από την πρώτη μέρα που πάτησαν το πόδι τους στην Αμερική, είναι το θέμα ενός πρωτότυπου βιβλίου της Ρούλας Κοτσέτα που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αλεκτρύων στην Αθήνα με τίτλο  «Κυνηγώντας το όνειρο».

Πρόκειται για ένα δίγλωσσο λεύκωμα στα Ελληνικά και Αγγλικά, γεμάτο με φωτογραφίες, γραπτά ντοκουμέντα και συνεντεύξεις που πήρε η συγγραφέας απο έλληνες μετανάστες, που ξεκίνησαν από τα χωριά τους από τις αρχές του αιώνα για να φθάσουν σ’ αυτή τη μαγική χώρα την Αμερική  και εκεί πλούτισαν, δημιούργησαν, έστειλαν χρήματα στην Ελλάδα, έχτισαν σχολεία και εκκλησίες στην νέα τους χώρα, έκαναν γάμους και βαφτίσια των παιδιών τους στην πατρίδα και δεν σταματάνε ούτε  όταν καλεί η πατρίδα να πολεμήσουν στους Βαλκανικούς πολέμους, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ διαδηλώνουν για εθνικά θέματα, όπως το Κυπριακό, στους δρόμους της Νέας Υόρκης.  Εκεί στους δρόμους της Αμερικανικής μεγαλούπολης παρελαύνουν για τις εθνικές γιορτές και γλεντούν αλλά Ελληνικά με κάθε ευκαιρία.

Στους Έλληνες ομογενείς αποκλειστικά της Νέας Υόρκης, αναφέρεται το λεύκωμα αυτό,  ίσως το μοναδικό με τόσο πλούσιο αρχειακό υλικό που καταγράφει την εποποιία  του Ελληνισμού στην Αμερική με τον τόσο χαρακτηριστικό τίτλο «Κυνηγώντας το όνειρο».  

 

emailme.gif Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο
printerfriendly.gif Έτοιμο για εκτύπωση

  Πρώτη είδηση
Λίγο καλύτερα τα προγνωστικά του ΔΝΤ

  Άλλες ειδήσεις
Ράις: Η Ουάσιγκτον υπέρ εξεύρεσης διπλωματικής λύσης στη διαμάχη με το Ιράν
Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς αντιδρά στην επιστολή Γκρούεφσκι
Γκόρ: Ηλεκτρισμός αποκλειστικά από εναλλακτικές πηγές ενέργειας μέσα στην επόμενη 10ετία
Την άλλη εβδομάδα η πρώτη δίκη κρατουμένου στο Γκουαντάναμο
Πρωτιά Ομπάμα έναντι Μακέιν
Γκέιτς: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τρόπους αποστολής περισσότερων στρατιωτών στο Αφγανιστάν
To FBI διερευνά την τράπεζα IndyMac
Έντονες Ρωσικές δηλώσεις για την αντιπυραυλική ασπίδα
Πτώση τιμής πετρελαίου
Μπούς: Η χώρα θα ξεπεράσει την τρέχουσα οικονομική κρίση
Ένωση για τη Μεσόγειο
Το ακάθαρτο νερό ευθύνεται για ένα μεγάλο μέρος των ασθενειών
Πρόβλεψη σεισμών 10 ώρες πριν