Graphics Version

VOANews.com
News in 44 languages


Τελευταίο αντίο στον Λουτσιάνο Παβαρόττι

07-09-2007

Ο Ιταλός θρύλος της όπερας, ένας απ’ τους σημαντικότερους τενόρους του 20ου αιώνα, ο Λουτσιάνο Παβαρόττι, άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του στην Μοδένα της βόρειας Ιταλίας. Ήταν 71 ετών.  Εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο Παβαρόττι έπασχε από καρκίνο του παγκρέατος. 

Χιλιάδες κόσμος συγκεντρώθηκε στους δρόμους απ’ όπου περνούσε η σορός του αξέχαστου τενόρου προσφέροντας του ένα τελευταίο χειροκρότημα καθοδόν προς τον Καθεδρικό Ναό όπου το Σάββατο θα γίνει η κηδεία του.  Μαύρη σημαία κυματίζει έξω απ’ την Όπερα της Βιέννης δε ένδειξη πένθους, ενώ ο Ισπανός τενόρος, Πάσιντο Ντομίνγκο, δήλωσε ότι πάντα θα θαυμάζει το θεόσταλτο μεγαλείο της φωνής του Λουτσιάνο Παβαρόττι. 

Σε ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος και η κ. Μπούς χαρακτηρίζουν τον Παβαρόττι μεγάλο ανθρωπιστή και έναν απ’ τους σημαντικότερους τενόρους της εποχής μας.

 

Πρώτη είδηση
Ομπάμα: Η Αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται

Άλλες ειδήσεις
Κλίντον: Η κυβέρνηση Ομπάμα υπέρ κάποιων συνομιλιών με Ταλεμπάν
Συνομιλίες Ομπάμα-Σίνγκ στο Λευκό Οίκο
Το ΝΑΤΟ ζητά αύξηση συνεισφοράς εταίρων στο Αφγανιστάν
Πόρισμα: Κατασκοπία Πεκίνου κατά ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο
Τα αεροδρόμια της ΝΥ τα χειρότερα των ΗΠΑ
Στη Γερουσία το ασφαλιστικό
Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζητούν σημαίνοντες Γερουσιαστές
Ιράν: Στρατιωτικές ασκήσεις για προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων
Προειδοποίηση  για σοβαρή ατμοσφαιρική μόλυνση
ΗΠΑ-Κίνα: Σχέση αλληλεξάρτησης
Περικοπές και στην ΑΟL
Ο Στήβεν Μπόσγουωρθ στη Βόρεια Κορέα
Πτώση της δημοτικότητας Ομπάμα
Η Διαφθορά το 2009
Η Σάρα Πέιλιν «Κόντρα στο Ρεύμα»
«Μητροπολιτικό Κέντρο των Βαλκανίων να γίνει η Θεσσαλονίκη»
Η ζωή του Jimmy the Greek στο ESPN