Graphics Version

VOANews.com
News in 44 languages


Ευνοϊκή για το Πατριαρχείο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου


10-07-2008

Από την Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής πληροφορούμαστε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με ομόφωνη απόφαση που έλαβε την Τρίτη στο Στρασβούργο «δικαίωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ιστορικού Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου».

Ειδικότερα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η εν λόγω περιουσία ανήκει δικαιωματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που την είχε αγοράσει το 1902 και το οποίο συνεχίζει έκτοτε να είναι ο νόμιμος ιδιοκτήτης της. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, που είχε
καταθέσει τον Νοέμβριο του 2007 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υπέρ του Πατριαρχείου, εξέφρασε ικανοποίηση για την δικαστική απόφαση την οποία και χαρακτήρισε ως πολύ θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την προστασία ενός βασικού ανθρωπίνου δικαιώματος.

Ο Σεβασμιότατος Αμερικής τόνισε μεταξύ άλλων:  «Αν και η απόφαση αφορά μόνο στο συγκεκριμένο θέμα ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, διαφαίνεται κατ’ επέκταση η αναγνώριση της ισχύος του νόμου όσον αφορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο εντός του Τουρκικού κράτους και κάτι τέτοιο θα είναι επ’ ωφελεία όλων των ενδιαφερομένων μερών».


Πρώτη είδηση
Ομπάμα: Η Αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται

Άλλες ειδήσεις
Κλίντον: Η κυβέρνηση Ομπάμα υπέρ κάποιων συνομιλιών με Ταλεμπάν
Συνομιλίες Ομπάμα-Σίνγκ στο Λευκό Οίκο
Το ΝΑΤΟ ζητά αύξηση συνεισφοράς εταίρων στο Αφγανιστάν
Πόρισμα: Κατασκοπία Πεκίνου κατά ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο
Τα αεροδρόμια της ΝΥ τα χειρότερα των ΗΠΑ
Στη Γερουσία το ασφαλιστικό
Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζητούν σημαίνοντες Γερουσιαστές
Ιράν: Στρατιωτικές ασκήσεις για προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων
Προειδοποίηση  για σοβαρή ατμοσφαιρική μόλυνση
ΗΠΑ-Κίνα: Σχέση αλληλεξάρτησης
Περικοπές και στην ΑΟL
Ο Στήβεν Μπόσγουωρθ στη Βόρεια Κορέα
Πτώση της δημοτικότητας Ομπάμα
Η Διαφθορά το 2009
Η Σάρα Πέιλιν «Κόντρα στο Ρεύμα»
«Μητροπολιτικό Κέντρο των Βαλκανίων να γίνει η Θεσσαλονίκη»
Η ζωή του Jimmy the Greek στο ESPN