VOANews.com

Φωνή της Αμερικής ▪ Greekγια έγκυρη ενημέρωση

 
Ειδήσεις σε 45 γλώσσες
Αλέξανδρος Μαλλιάς: Μεγάλη τιμή που εκπροσώπησα την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον


02-06-2009

Aλέξανδρος και Francoise Μαλλιά με τον Γιώργο Μπίστη
Aλέξανδρος και Francoise Μαλλιά με τον Γιώργο Μπίστη
Μετά το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, την Αρχιεπισκοπή της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής, την ΑΧΕΠΑ, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο, το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού-Παράρτημα Αμερικής, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, την Συντονιστική Προσπάθεια του Ελληνισμού και πολλές άλλες οργανώσεις των Ελλήνων και των Κυπρίων της Αμερικής, ήρθε την Δευτέρα το βράδυ η σειρά του προσωπικού της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον να αποχαιρετίσει τον Πρέσβη Αλέξανδρο Μαλλιά και την σύζυγό του
Francoise, που επιστρέφουν την εβδομάδα αυτή στην Αθήνα ύστερα από σχεδόν τεσσάρων χρόνων επιτυχημένη θητεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Αντίθετα με όλες τις άλλες αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις που έγιναν για το Πρεσβευτικό ζεύγος σε ιστορικούς χώρους στον Λόφο του Καπιτωλίου και σε πολυτελείς αίθουσες μεγάλων ξενοδοχείων της Ουάσιγκτον, της Νέας Υόρκη,  του Σικάγου κι άλλων μεγαλουπόλεων, η εκδήλωση στην Ελληνική Πρεσβεία ήτανε κάτι σαν μια ανεπίσημη οικογενειακή συγκέντρωση που έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους αξιωματούχους της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, διπλωματικούς και στρατιωτικούς, να ξαναθυμηθούν τα όσα από κοινού πέτυχαν στην περίοδο της θητείας Μαλλιά στην Αμερικανική πρωτεύουσα.  Και δεν μιλάμε για λίγες επιτυχίες, ούτε για επιτυχίες σε έναν τομέα και μόνον. Κατά γενική ομολογία, το πέρασμα του Αλέξανδρου Μαλλιά συνέβαλε στο να βελτιωθεί το γόητρο της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, να προβληθεί ο Ελληνικός πολιτισμός στην πολύμορφη Αμερικανική κοινωνία και να συσφιχθούν οι διπλωματικές, στρατιωτικές, οικονομικές, επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μιλώντας στην εκδήλωση της Δευτέρας ο Πρέσβης κ. Μαλλιάς ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του που βοήθησαν στην αποτελεσματική εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Αμερική την τελευταία τετραετία και τόνισε ότι εκτιμά βαθύτατα την συμβολή κάθε υφισταμένου του στην ομαδική τούτη προσπάθεια. Για τον Αλέξανδρο Μαλλιά η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι μια μεγάλη τιμή και το λιγότερο που πρέπει να κάνει κανείς όταν του ανατίθεται τέτοιο έργο είναι να αφιερώνεται σε αυτό με όλες του τις δυνάμεις. Ο ίδιος ήταν διαθέσιμος κάθε ώρα της μέρας και της νύχτας και κάθε μέρα της εβδομάδας, ακόμα και σε αργίες και Σαββατοκύριακα. Παρότρυνε μάλιστα τους συνεργάτες του να κάνουμε κι αυτοί το ίδιο, τουλάχιστον όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις.

Το έργο του Αλέξανδρου Μαλλιά στην Ουάσιγκτον έχουν επαινέσει αξιωματούχοι της Αμερικανικής νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας καθώς επίσης οι ηγέτες της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και επίσημοι του Ελληνικού κράτους. Σε αναγνώριση του έργου αυτού η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη ανέθεσε στον κ. Μαλλιά καθήκοντα ειδικού συμβούλου της μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση της Δευτέρας όλοι οι συνάδελφοι του κ. Μαλλιά στην Πρεσβεία της Ελλάδας τον ευχαρίστησαν για την προσφορά του και τις θυσίες που έκανε και ευχήθηκαν σε αυτόν και την σύζυγό του ότι το καλύτερο στην Ελλάδα.

Ο Αλέξανδρος Μαλλιάς φεύγει από τις Ηνωμένες Πολιτείες με την φήμη ενός των πιο δραστήριων και πιο αποτελεσματικών πρέσβεων που είχε ποτέ η Ελλάδα στην Ουάσιγκτον. Από αυτή την άποψη, για να χρησιμοποιήσουμε μια αμερικανική έκφραση, αφήνει πίσω του μεγάλα παπούτσια για να φορεθούν από οποιονδήποτε τον διαδεχθεί.


E-mail This Article Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο
Print This Article Εκτύπωση
  Πρώτη είδηση
Άρχισαν οι Χριστουγεννιάτικες αγορές στις ΗΠΑ

  Άλλες ειδήσεις
Ψήφισμα στη ΔΥΑΕ για το Ιράν
Ο ΠΟΥ διερευνά μεταλλάξεις του Η1Ν1
Ρασμούσεν: Οι ΝΑΤΟϊκοί εταίροι θα πρέπει να στείλουν κι άλλες δυνάμεις στο Αφγανιστάν
Τελετές μνήμης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μουμπάι
Με παρέλαση η Γιορτή των Ευχαριστιών στη Νέα Υόρκη
Νέο σκάνδαλο με σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από καθολικούς ιερείς
Η Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ
Την άλλη Τρίτη η ανακοίνωση του σχεδίου για Αφγανιστάν
Ο Πρόεδρος Ομπάμα θα συμμετάσχει στην Σύνοδο της Κοπεγχάγης
Μερικό μορατόριουμ εποικιστικής δραστηριότητας από το Ισραήλ
Προειδοποίηση κατά της άρνησης εμβολιασμού για Η1Ν1 στην Ευρώπη
Οι Αμερικανοί δεν θα ταξιδέψουν αεροπορικώς φέτος τις γιορτές
Ομπάμα: Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας καθοριστικές τον 21ο αιώνα.
Ρωσία: Οι συνομιλίες η μόνη εναλλακτική λύση για τη Βόρεια Κορέα
Μεγαλύτερα ποσοστά ανάπτυξης περιμένει η Φέντ για του χρόνου
Πόρισμα: Κατασκοπία Πεκίνου κατά ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο
Στη Γερουσία το ασφαλιστικό