VOANews.com

Φωνή της Αμερικής ▪ Greekγια έγκυρη ενημέρωση

 
Ειδήσεις σε 45 γλώσσες
Σημαντικό πρόβλημα η ανεργία σε ΗΠΑ και Ευρώπη

03-07-2009

Unemployed worker (L) talks with Employment Guide staffer at job fair in San Jose, Calif., 20 Jun 2009

Ο Πρόεδρος Ομπάμα δηλώνει πως θα χρειαστούν ακόμη μήνες για την επιδιωκόμενη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση, ύστερα από την κοινοποίηση των νέων στατιστικών στοιχείων που δείχνουν ότι η ανεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες έφθασε στον υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 26 χρόνων.  Ο κ. Ομπάμα χαρακτήρισε την αύξηση του αριθμού των ανέργων θλιβερή.

Νωρίτερα την Πέμπτη το Υπουργείο Εργασίας στην Ουάσιγκτον είχε ανακοινώσει ότι κατά τον μήνα Ιούνιο χάθηκαν 467,000 θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 9.5 τοις εκατό που αντιστοιχεί σε 14.7 εκατομμύρια ανέργους. Το ένα τρίτο από αυτούς βρίσκεται δίχως εργασία για πάνω από 6 μήνες.

Παράλληλα, το ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη κατά τον μήνα Μάϊο έφθασε και αυτό σε ποσοστό 9.5 τοις εκατό που είναι το υψηλότερο της τελευταίας δεκαετίας.

Οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και πολλών Ευρωπαϊκών κρατών έχουν διαθέσει δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της οικονομίας τους σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την επικρατούσα τάση.



E-mail This Article Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο
Print This Article Εκτύπωση
  Πρώτη είδηση
Ο Πρόεδρος Ομπάμα συναντά τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ

  Άλλες ειδήσεις
Νέα συμφωνία για την μείωση πυρηνικών όπλων μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ
20 χρόνια χωρίς το Τείχος
Η Άιντα κατευθύνεται  προς Φλόριντα, Αλαμπάμα, Λουϊζιάνα και Μισσισσιππή
Υπό εξέταση η ελληνική οικονομία
Ριζική αλλαγή του διεθνούς οικονομικού συστήματος
Το Αφγανιστάν πρέπει να «ξεριζώσει τη διαφθορά»
Η Βουλή ενέκρινε το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Το Ιράκ εγκρίνει εκλογική νομοθεσία
Ιστορική επίσκεψη Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην ΑΧΕΠΑ
Συνάντηση Γερουσιαστή Geroge Voinovich με τον Πρόεδρο της ΑΧΕΠΑ Nicholas Karacostas
Η ζωή του Jimmy the Greek στο ESPN
Ο Πατριάρχης στην Αμερική
Στρατιωτικός ψυχίατρος ο δράστης του τραγικού επεισοδίου στο Τέξας
Απόσυρση Αμπάς από τις εκλογές του Ιανουαρίου
Για Ρεπουμπλικανική αναγέννηση μιλά το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα
Εντυπώσεις του Γερουσιαστή Benjamin Cardin από την Ελλάδα