VOANews.com

Φωνή της Αμερικής ▪ Greekγια έγκυρη ενημέρωση

 
Ειδήσεις σε 45 γλώσσες
Αιολική ενέργεια για την Κίνα

11-09-2009

Windpower generator
Νέα έκθεση στις ΗΠΑ αναφέρει ότι τα αιολικά πάρκα  μπορούν να τροφοδοτήσουν την Κίνα με όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται μέχρι το 2030, μειώνοντας έτσι σημαντικά την εκπομπή βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα.

Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και δημοσιεύτηκε σε πρόσφατο τεύχος του περιοδικού Science.Ερευνητές επεξεργάστηκαν πληροφορίες για τις κλιματικές συνθήκες και τη γεωγραφία της Κίνας για να υπολογίσουν πόση ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να παραχθεί μέσω αιολικών πάρκων και να υπάρξει κέρδος.

Η μελέτη ζητά από το Πεκίνο να επενδύσει στην αιολική ενέργεια και να βοηθήσει εταιρείες να χρηματοδοτήσουν ανάλογες επενδύσεις. Αυτή τη στιγμή η αιολική ενέργεια στην Κίνα καλύπτει μόνο το 1% των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια.  Αιολικά πάρκα βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της χώρας αλλά τα περισσότερα δεν είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα ηλεκτροδότησης λόγω του υψηλού κόστους.

Ακόμα το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας στην Κίνα παράγεται από το λιθάνθρακα.  Και ο λιθάνθρακας σε συνδυασμό με την διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση αυτοκινήτων, κάνει την Κίνα την χώρα που μολύνει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το περιβάλλον. Το Πεκίνο όμως έχει δεσμευτεί στην ανάπτυξηανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


E-mail This Article Στείλτε τη σελίδα αυτή σ’ ένα φίλο
Print This Article Εκτύπωση
  Πρώτη είδηση
Ομπάμα: Η Αμερικανική οικονομία έχει αρχίσει να αναπτύσσεται

  Άλλες ειδήσεις
Κλίντον: Η κυβέρνηση Ομπάμα υπέρ κάποιων συνομιλιών με Ταλεμπάν
Συνομιλίες Ομπάμα-Σίνγκ στο Λευκό Οίκο
Το ΝΑΤΟ ζητά αύξηση συνεισφοράς εταίρων στο Αφγανιστάν
Πόρισμα: Κατασκοπία Πεκίνου κατά ΗΠΑ στον κυβερνοχώρο
Τα αεροδρόμια της ΝΥ τα χειρότερα των ΗΠΑ
Στη Γερουσία το ασφαλιστικό
Την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης ζητούν σημαίνοντες Γερουσιαστές
Ιράν: Στρατιωτικές ασκήσεις για προστασία πυρηνικών εγκαταστάσεων
Προειδοποίηση  για σοβαρή ατμοσφαιρική μόλυνση
ΗΠΑ-Κίνα: Σχέση αλληλεξάρτησης
Περικοπές και στην ΑΟL
Ο Στήβεν Μπόσγουωρθ στη Βόρεια Κορέα
Πτώση της δημοτικότητας Ομπάμα
Η Διαφθορά το 2009
Η Σάρα Πέιλιν «Κόντρα στο Ρεύμα»
«Μητροπολιτικό Κέντρο των Βαλκανίων να γίνει η Θεσσαλονίκη»
Η ζωή του Jimmy the Greek στο ESPN