Amerika'nın Sesi ▪ Turkish
 1942’den bu yana güvenilir haber

Düz Metin
Ara

Bin Ladin'den Yeni Ses Kaydı

16/05/2008

Still photo taken from footage released by Al-Qaeda and provided by the SITE Intelligence Group shows Osama Bin Laden delivering a speech 07 Sep 2007 
El Kaide terör örgütünün lideri Usame Bin Ladin’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında İsrail ve müttefiklerine karşı mücadelenin devam edeceği uyarısı yapıldı.

İsrail’in 60. kuruluş yıldönümünde yayınlanan ses kaydında, El Kaide’nin Batı’ya karşı verdiği savaşta Filistin davasının kilit rol oynadığı vurgulanıyor.

11 Eylül 2001’deki terör saldırılarına da gerekçe olarak yine Filistin gösteriliyor.

İslamcı bir İnternet sitesinde yayınlanan ses kaydının Bin Ladin’e ait olup olmadığı henüz doğrulanmadı.

El Kaide lideri Usame Bin Ladin, Müslümanlara,  Filistin topraklarını İsrail işgalinden  kurtarmak için savaşa devam etmeleri çağrısında bulundu.  İsrail’in 60’ıncı kuruluş yıldönümünde yayınlanan kasetteki sesin Usame Bin Ladin’e ait olduğu ileri sürülüyor.

Bin Ladin, İslam dünyasının Batıyla uyuşmazlığının merkezinde İsrail devletinin bulunduğunu ve  İsrail ile müttefiklerine  karşı sürdürülen  kutsal mücadelenin,  Amerika’daki 11 Eylül saldırılarını yapanlar için ilham kaynağı olduğunu söylüyor.

El Kaide lideri, Başkan Bush  ve diğer yabancı  liderlerin İsrail’in kuruluş yıldönümü törenlerine katılmalarını eleştiriyor ve  devamla “kutlama törenleri bizim için İsrail işgalinin devam ettiğini temsil etmektedir” diyor.  Bin Ladin, kasetteki konuşmasında, Filistin topraklarından bir karış bile verilmeyeceğini ve  dünyadaki son Müslüman’a  kadar İsraillilerle savaşın süreceğini sürüyor.

Kasetteki sesin Bin Ladin’e ait olup olmadığı kesin olarak belirlenemedi.  Ancak uzmanlara göre 10 dakikalık  kasetin el Kaide bağlantılı bir web sitesinde yayınlanması ve daha önceki mesajlara benzemesi  sesin  Bin Ladin’e ait olduğunu gösteriyor.

İsrail hükümeti mesajı ciddiye almadı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü   Aryeh Mekel, Bin Ladin’in İsrail’e savaş çağrısını  gülünç olarak niteledi.

Bakanlık sözcüsü, İsrail’in,  Bin Ladin gibi deli bir teröristin tehditlerini ciddiye almadığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü devamla “Bu kişinin yakalanıp cezalandırılması zamanı gelmiştir” dedi.

Bin Ladin en son mesajını Mart ayında yayınlamıştı. Mesajda Filistin Cumhurbaşkanı Mahmut Abbas’ın  İsrail hükümetiyle barış görüşmelerine başlaması  ağır bir dille kınanıyordu. Bin Ladin’in son mesajı,  Başkan Bush İsrail’in kuruluş yıldönümü törenleri içini bu ülkede iken yayınlandı.

Başkan, yarın, Mısır’ın Kızıl Deniz kıyısındaki Şarm el Şeyh kentinde  Filistin Cumhurbaşkanı Mahmut Abbas ile biraraya gelecek. Ziyareti sırasında Filistin-İsrail anlaşmazlığına değinmekten kaçınan Bush, iki ulusun, gelecekte birgün, barış içinde birarada yaşadığını görmek istediğini söyledi.

emailme.gif Haberi Gönder
printerfriendly.gif Yazıcı İçin

  Manşet

  Diğer Haberler