Amerika'nın Sesi ▪ Turkish
 1942’den bu yana güvenilir haber

Düz Metin
Ara

Afganistan ve Pakistan: Yeni Gerginlik

08/07/2008

Kabil'deki bombalı saldırının ardından
Kabil'deki bombalı saldırının ardından
Afgan yetkililer,Kabil’deki Hint büyükelçiliğine düzenlenen bombalı saldırıdan bir yabancı istihbarat örgütünün sorumlu olduğunu öne sürdü.

Devlet Başkanlığı sözcüsü Humayun Hamidzade, örgütün adını vermedi ancak “Kimin bu saldırının arkasında olduğu açıkça belli” şeklinde konuştu. Bombalı araçla düzenlenen intihar saldırısında 41 kişi ölmüş ve 150 kadar kişi yaralanmıştı.

Afganistan, geçmişte topraklarında düzenlenen bazı saldırılardan Pakistan’ı sorumlu tutmuştu. Bu suçlamalar arasında geçen Nisan ayında Devlet Başkanı Hamid Karzai’yi hedef alan suikast girişimi de yeralıyor.

Sözcü Hamidzade, saldırının yapılış şekli, kullanılan araçlar ve seçilenhedefin geçmişte Afganistan’da benzeri terör saldırıları düzenleyen bir istihbarat örgütünü işaret ettiğini söyledi.

Malezya’da bulunan Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani ise, suçlamaları reddederek ülkesinin Afganistan’da istikrarı bozma niyeti olmadığını bildirdi.

Aralarında dört Hint vatandaşının da öldüğü dünkü bombalı saldırıyı üstlenen olmadı.

emailme.gif Haberi Gönder
printerfriendly.gif Yazıcı İçin

  Manşet
Dow Jones Endeksi'nde Büyük Düşüş

  Diğer Haberler
ABD'den Suriye'ye Lübnan Uyarısı
'Amerikan Ekonomisi Geriliyor'
Mogadişu'da 37 Bin Mülteci
Afganistan'da Açlık Tehlikesi
ABD Libya'da Ticaret Bürosu Açtı
Panik Avrupa'ya da Yayıldı
'Keşmir'deki Militanlar Terörist'
Asya'da Depremler Meydana Geldi
Eritre'ye Silah Ambargosu Uygulanıyor
Nobel Tıp Ödülü 'Virüslü' Çalışmalara Verildi
6 Ekim Amerikan Basınından Özetler
Ehud Olmert Rusya'ya Gitti
Hava Operasyonları Sürüyor
Palin'den Obama'ya 'Terörist Dostu' Suçlaması
Livni: 'Filistinlilerle Görüşmeler Sürecek'
TSK: 'ABD'yle İstihbarat Sıkıntımız Yok'
'Almanya'da Müslümanlar Daha Hoşgörülü'  Audio Clip Available
Yollar Bayram Tatili Dönüşünde Kan Gölü