Amerika'nın Sesi ▪ Turkish
 1942’den bu yana güvenilir haber

Düz Metin
Ara

Rusya Füze Kalkanı Anlaşmasına Tepkili

21/08/2008

Kremlin
Kremlin
Rusya, Amerika’yla Polonya arasında imzalanan füze kalkanı anlaşmasına sert tepki göstererek, diplomasinin ötesinde bir karşılık vereceğini bildirdi. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, füze kalkanının Amerika’nın askeri projelerinin son derece tehlikeli bir ürünü olduğunu ve hayali İran tehdidine karşı koruma sağlamayacağını savundu. 

Polonya Bakanlar Kurulu’nun dün resmen onayladığı anlaşma, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Polonya Dışişleri Bakanı Radek Sikorski tarafından Varşova’da imzalandı. 

Amerika, bir bölümü Çek Cumhuriyetine yerleştirilecek füze savunma sisteminin, Avrupa’yı, İran ve Kuzey Kore gibi ülkelerden korumayı amaçladığını savunuyor. Anlaşma uyarınca, Amerika Polonya’ya 10 füze yerleştirecek. 

Projeye şiddetle karşı çıkan Kremlin ise sistemin Rusya’yı hedef aldığını ileri sürüyor. 18 ay süren pazarlıktan sonra sağlanan anlaşma Amerika’nın Polonya’yla askeri işbirliğini artırmasını da öngörüyor.

 

emailme.gif Haberi Gönder
printerfriendly.gif Yazıcı İçin

  Manşet
Pakistan ve Afganistan Liderleri Türkiye'de

  Diğer Haberler
Rice: 'Pakistan Soruşturmaya Destek Verecek'
Mars Gezgini'nin Yollanması Erteleniyor
Rodos'ta Orman Yangını
İran'da Kıyafet Denetimi Sertleşti
Tahliye Edilen Yerleşimciler Olay Çıkardı
Fransa da Kurtarma Paketi Çıkardı  Audio Clip Available
Misket Bombası Sözleşmesine İmzalar Artıyor
Avrupa'da Faiz Oranları Düşürüldü
VOA - TGRT Haber Ortak Yayını  Video clip available
Otomotiv Şirket Yöneticileri Kongre'de
Leyla Zana'ya 10 Yıl Hapis
AİHM Türban Davasını Reddetti
Vatikan Cami Yasağına Karşı
Hindistan'da Kırmızı Alarm