Amerika'nın Sesi ▪ Turkish
 1942’den bu yana güvenilir haber

Düz Metin
Ara

'ABD - Libya İlişkilerinde Başlangıç'

06/09/2008

US Secretary of State Condoleezza Rice (left) at meeting with Libyan leader Moammar Gadhafi (in white)
Libya lideri Muammer Kaddafi'yle görüşen Ameirka Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, "Libya - Amerika ilişkilerinin iyi bir başlangıç" yaptığını söyledi.

Rice, 55 yıl aradan sonra Libya'ya giden ilk Amerika Dışişleri Bakanı oldu.

Dün gece Kaddafi'yle görüşen Rice, iki ülke arasında ticaret, kültür ve eğitim alanlarında işbirliği yapılacağını söyledi.

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Abdülrahman Shalgam tarafların Irak ve Sudan konularını da görüştüklerini ifade etti.

Rice, bu ziyaretin Amerika'nın ebedi düşmanları olmadığını gösterdiğini söyledi ancak ABD - Libya ilişkilerinin daha da geliştirilmesi için yapılması gereken çok şey olduğunu belirtti.

Washington, Libya'yı Amerikan hedeflerine yönelik terör saldırılarında bulunmakla suçlamış ve 1986 yılında Kaddafi'nin bir kampını bombalamıştı.

Bazı kesimler, Libya'nın 1980'li yıllardaki terör saldırıları için tazminat ödemesinden sonra bu ülkeye açılım yapılmasını destekliyordu. Geçen ay imzalanan bir anlaşma uyarınca Amerika da 1986 hava saldırıları için tazminat ödeyecek.

Amerika - Libya ilişkileri 1970 yılında kesilmişti.  Libya'nın terör saldırıları konusunda sorumluluk üstlenmesi üzerine ilişkiler 2003 yılından bu yana gelişiyor.

Kuzey Afrika turuna çıkan Rice, Libya'dan sonra Tunus'a gitti. Amerika Dışişleri Bakanı daha sonra Fas ve Cezayir'e gidecek.

emailme.gif Haberi Gönder
printerfriendly.gif Yazıcı İçin

  Manşet
Pakistan ve Afganistan Liderleri Türkiye'de

  Diğer Haberler
Rice: 'Pakistan Soruşturmaya Destek Verecek'
Mars Gezgini'nin Yollanması Erteleniyor
Rodos'ta Orman Yangını
İran'da Kıyafet Denetimi Sertleşti
Tahliye Edilen Yerleşimciler Olay Çıkardı
Fransa da Kurtarma Paketi Çıkardı  Audio Clip Available
Misket Bombası Sözleşmesine İmzalar Artıyor
Avrupa'da Faiz Oranları Düşürüldü
VOA - TGRT Haber Ortak Yayını  Video clip available
Otomotiv Şirket Yöneticileri Kongre'de
Leyla Zana'ya 10 Yıl Hapis
AİHM Türban Davasını Reddetti
Vatikan Cami Yasağına Karşı
Hindistan'da Kırmızı Alarm