VOANews.com

Amerika'nın Sesi ▪Turkish 1942'den bu yana güvenilir haber

21 Kasım 2009 

VOA'da Bugün:

45 Dilde Haberler

Ahmedinejad'dan Radikal Öneriler

09/11/2009

Iranian President Mahmoud Ahmadinejad (file photo)

İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad, kapitalizmi kınayarak küresel ekonomide “radikal değişiklik” çağrısında bulundu.

Ahmedinejad, bu çağrıyı İstanbul’da düzenlenen İslam Konferası Örgütü zirvesinde yaptı.
   
İran cumhurbaşkanı, faiz hadlerini kapitalist sistemin “en büyük ve en temel sorunu” olarak tanımladı.
   
Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, zirvede yaptığı konuşmada ülkesinin komşularıyla, serbest ticaret ve transit dahil “yakın, kardeşçe ilişkiler” kurmak istediğini söyledi.
   
Bu arada hakkında uluslararası tutuklama emri bulunan Sudan devlet başkanı Ömer Hasan-el Beşir, zirveye katılmak için İstanbul’a yapacağı ziyareti son anda iptal etti.


Yorumlar:

İlk yorumu siz yazın
 
Yorumunuzu gönderin

Bu haber konusundaki görüşlerinizi yazabilirsiniz. E-posta adresiniz saklı tutulacaktır












 
Bu formu kullanarak göndereceğiniz yorum VOA tarafından onaylandıktan sonra yayınlanacaktır. Bütün yorumların yayınlanması mümkün değildir. VOA sizin yorumunuzu bütün yayınlarında kullanma hakkına sahiptir. Terms & Conditions.
E-mail This Article Haberi Gönder
Print This Article Yazıcı İçin
Comment on This Article Yorumunuzu yazın
  Manşet

  Diğer Haberler