Grafikli Metin

VOANews.com
News in 44 languages


Müşerref: Devlet Yetersiz Kaldı

13/10/2005
Fakhur er Rahman'la Söyleşi - İndirmek İçin
Fakhur er Rahman'la Söyleşi

Balakot'ta evlerini kaybeden depremzedeler açıkta uyumak zorundalar
Pakistan’da enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürerken, Birleşmiş Milletler Acil Yardım Koordinatörü Jan Egeland, yerinde incelemelerde bulunmak üzere bölgeye gitti.

Birleşmiş Milletler yetkilisi ziyareti sırasında hükümet yetkilileriyle yardımların hızlandırılması konusunu da ele alıyor.

Bu arada Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, depremin yol açtığı trajedinin, hükümetin boyutlarını aştığını söyledi.

Müşerref, yardım ve kurtarma çalışmalarında şu ana kadar yaşanan gecikmelerden üzüntü duyduğunu da belirtti. Ancak Pakistan lideri çalışmaların giderek hızlandığını kaydetti. Kötü hava koşulları nedeniyle kurtarma çalışmalarına ara verilmişti.

Pervez Müşerref
Bu arada dün İslamabad’da şiddetli bir artçı deprem meydana geldi ancak zarara yol açmadı. Pakistan’ı ziyaret eden Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, daha çok yardım sözü verdi.

Cumartesi sabahı meydana gelen 7 virgül 6 şiddetindeki depremden bu yana milyonlarca kişi su, gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan yoksun olarak açıkta yaşıyor.

Binlerce kişi, depremin merkezi olan, Pakistan Keşmir’inin başkenti Muzafferabad’dan ayrılmak zorunda kaldı.

Yardım çalışmalarına 50 bin Pakistanlı asker katılıyor. Yetkililer, ölü sayısını en son 23 bin olarak açıkladı.

Keşmir’in Hindistan kesiminde hayatlarını kaybedenlerin sayısı ise BİN 500’e yaklaşıyor. Burada da ölü sayısının artmasından kaygı duyuluyor.

Pakistan'da altı gün önce meydana gelen depremde yıkılan yapıların enkazında hala binlerce kişi bulunduğu bildiriliyor... Fuat Kozluklu, bölgedeki son durumu, uzun yıllar Türkiye’de de yaşayan Pakistanlı gazeteci Fakhur er-Rahman’a sordu. Er-Rahman'la yapılan söyleşiyi yukarıdaki Real Audio bağlantısına tıklayarak dinleyebilirsiniz.

Manşet
İran'dan Uranyum İçin Yeni Öneri

Diğer Haberler
'Van Rompuy Avrupa Birliği'nin Türkiye Politikasına Uyacak'  Audio Clip Available
Irak'ta Seçimler Ocak Ayına Yetişmeyebilir
Obama Afganistan Kararını Gelecek Hafta Açıklıyor
VOA - TGRT Haber Ortak Yayını  Video clip available
Obama Beyaz Saray'da Hindistan Başbakanını Ağırladı
İsrail İle Hamas Tutuklu Takasında Anlaşamadı
Alman Ekonomisi Durgunluktan Çıktı  Audio Clip Available
Filipinler'deki Katliamda Ölü Sayısı Artıyor
Afganistan'daki Yolsuzluk Soruşturması Genişliyor
Türkiye - İsrail İlişkilerinde Düzelme  Audio Clip Available
Obama Afganistan Kararını Birkaç Gün İçinde Açıklayacak
İngiltere'de Irak Savaşıyla İlgili Soruşturma
24 Kasım Amerikan Basınından Özetler