Amerika'nın Sesi ▪ Turkish
 1942’den bu yana güvenilir haber

Düz Metin
Ara

Washingtonlular Türkçe Öğreniyor


13/02/2006
Washingtonlular Türkçe Öğreniyor - İndirmek İçin audio clip
Washingtonlular Türkçe Öğreniyor audio clip

Güliz İmre ve öğrencileri
Amerika’daki Türkler Programı, bu hafta biraz farklı olacak.  Sizlere, Amerika’da yaşayan bir Türkçe öğretmenini; ve Türkçe öğrenen Washingtonluları tanıtacağız.

Washington’da, Tarım Bakanlığı bünyesinde oluşturulmuş kurslar var.  Yetişkinlere, kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda dersler veriliyor.  Genç profesyonellere yönelik bu dersler, genellikle mesai saatlerinden sonra, Tarım Bakanlığı Okulunun binasında veriliyor. 

Washington'da Türkçe dersi
Bilgisayar kursları; hukuk; iletişim; muhasebe kurslarından – matematik, hatta ekoloji; kimyaya kadar istediğiniz her alanda eğitim görebilirsiniz.  Bir de dil dersleri var: Arapça’dan Korece’ye; Çince’den Yunanca’ya ve Türkçe’ye kadar istediğiniz dilde ders görebilirsiniz.

Washington’daki Tarım Bakanlığı Okulunda ders alan öğrencilerin çoğu, Türk olan eşi veya dostuyla daha iyi iletişim sağlayabilmek için Türkçe öğreniyor.  Öğretmenleri Güliz İmre ve öğrencilerle yaptığımız söyleşileri dinlemek için yukarıdaki linke tıklayabilirsiniz.

emailme.gif Haberi Gönder
printerfriendly.gif Yazıcı İçin
  Manşet
Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari

  Diğer Haberler
Haiti Ike Kasırgasına Hazırlanıyor
Mısır'da Heyelan: 24 Ölü
Tel Afer'de Saldırı: Altı Ölü
Cheney Rusya'yı Eleştirdi
Mortgage Şirketleri İçin Önlem
Türkiye: 2 - Ermenistan: 0
'ABD - Libya İlişkilerinde Başlangıç'
'Irak'tan Asker Çekmeye Ara Verilsin'
VOA - TGRT Haber Ortak Yayını  Video clip available
Amerika'da İşsizlik Arttı
Burns Gül ve Erdoğan'la Görüştü
'Erivan Ziyareti Bir Başlangıç Olabilir'  Audio Clip Available