Amerika'nın Sesi ▪ Turkish
 1942’den bu yana güvenilir haber

Düz Metin
Ara

Özdemir: 'Yasak Çözüm Değil'


18/03/2008
Cem Özdemir ile Söyleşi - İndirmek İçin (MP3) audio clip
Cem Özdemir ile Söyleşi - Dinlemek için (MP3) audio clip

cem ozdemir
Yeşiller’in Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Adalet ve Kalkınma Partisi aleyhine açılan kapatma davasına tepkiler devam ediyor. Almanya’da özellikle Yeşiller Partisi AKP’ye destek çıkan açıklamalar yapıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’yle ilgili kapatma davası başvurusu Almanya’daki Türk kökenli siyasiler ve sivil toplum kuruluşları arasında tartışılmaya devam ediyor. Federal Hükümet Sözcüsü Thomas Steg, Federal Hükümetin, başvuruyu anlamsız bulduğunu ve gelişmeleri kaygıyla izlediğini açıklamasından sonra, konuya en sert karşı tavır koyan parti Yeşiller oldu. Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret eden parti başkanı Claudia Roth, bir skandal olarak tanımladığı davanın, yıllardır demokratikleşme sürecini yaşayan Türkiye'yi olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

Yeşiller’in Avrupa Parlamentosu milletvekili Cem Özdemir ise, davayla ilgili eleştirilerini sertleştirdi. AKP hakkında açılan kapatma davasının Türkiye demokrasisiyle ilgili ciddi soru işaretleri doğmasına yol açtığını savunan Özdemir, ‘yasak çözüm değil’ dedi ve bu davayla ‘derin devletin intikam aldığını’ savundu.

Öte yandan Cem Özdemir, Alman siyasetine geri döneceğini de açıkladı. Özdemir gelecek yıl yapılacak Federal Parlamento seçimlerinde partisinin Stuttgart listesinden milletvekili adayı olacak. Özdemir 2002 yılında milletvekili olarak yaptığı uçuşlardan kazandığı milleri, özel uçuşlarında kullandığının ortaya çıkması sonucu istifa etmek zorunda kalmıştı.

Bu arada Özdemir, medyada çıkan haberleri yalanladı ve kendisinin Yeşiller Partisi genel başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Cem Özdemir 42 yaşında, evli ve bir çocuk babası.

emailme.gif Haberi Gönder
printerfriendly.gif Yazıcı İçin

  Manşet
Afganistan'da Kanlı Haftasonu Bilançosu

  Diğer Haberler
Bağdat Büyükelçisi Saldırıdan Zor Kurtuldu
Nabucco Almanya İçin Önemli
Türkmenistan İran'a Doğalgazı Artırıyor
Yunan Polisi Kaçak Göçmen Kampını Yıktı
'Kuzey Kore Lideri Kanser' İddiası
Japonya'da Uygurlara Destek Yürüyüşü
Holder Eski Başkan Bush Dönemini Sorgulamak İstiyor
Obama İlk Afrika Ziyaretinden Döndü
Amerika'nın Salıverdiği 5 İranlı Ülkelerinde
Meksika'da Uyuşturucu Karteli Hesaplaşması
Depresyon Geni Kader Olmayabilir
ABD'de Yeşil Temizlik Hareketi
Kongre Üyelerinden Uygur Girişimi
Çin'den Urumçi'de Gövde Gösterisi
Iraklı Milletvekilleri Meclisi Protesto Etti
Srebreniça Katliamında Ölenler Anıldı
Obama: İkinci Teşvik Planına Gerek Yok
General Motors Yeni Bir Şirket Oldu