Amerika'nın Sesi ▪ Turkish
 1942’den bu yana güvenilir haber

Düz Metin
Ara

'Türkiye'yi Kaybetmiş Değiliz'


08/07/2008

BBG Chairman James Glassman
James Glassman
Kamu diplomasisinden sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı James Glassman Amerikan karşıtlığının büyük boyutlara ulaşmış olmasına rağmen Türkiye’nin kendileri için kaybedilmiş bir ülke olmadığını söyledi. Yapılan kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuçları dikkate almanın yanlış olduğunu öne süren Glassman, Türkiye’deki Amerikan karşıtlığını çok yüzeyde bulduğunu ve kamuoyu yoklamalarından çıkan sonuçları istikrarlı saymadığını belirtti.

Glassman ‘Amerikan karşıtlığını dikkate almak ve bunun nedenlerini bilmek lazım ama sadece rakamlara bakmak saçma. Bu konu çok daha karmaşık bir konu’ diye konuştu.

10 Haziran’da göreve başlayan Glassman ‘fikirler savaşı’ olarak adlandırdığı yeni stratejilerinin amacının yabancı kamuoyunu etkileyerek kısa ve uzun vadeli Amerikan hedeflerine ulaşmak olduğunu söyledi. Glassman bu Amerikan hedeflerini de Amerikalılar’a ve diğer halklara yönelik
kitle imha silahları ve şiddet içeren tehdidi azaltmak ve özgürlük politikasını yaymak olarak açıkladı.

Amaçlarının yabancı kamuoyunu Amerikan yanlısı görüş benimsemeye ikna etmek olmadığının altını çizen Glassman, “önemli olan Amerika hakkındaki olumsuz görüşlerin şiddete dönüşmesini önlemektir” dedi.

Amerika’nın imajının yeni stratejilerinin merkezi olmadığına dikkat çeken Glassman ‘Müslüman toplumlarda iktidar için karmaşık ve çok yönlü bir savaşın devam ettiğinin farkına varmamız gerekiyor. Bu savaşa uzaktan seyirci kalamayız. Çünkü bu savaş Amerika’yı da yakından ilgilendiriyor. Bizim bu savaştaki rolümüz şiddete yapıcı alternatifler bulmak’ diye konuştu.

Amerikan değerlerini ve siyasi sistemini portakal suyuna, El Kaide gibi örgütlerin ideolojileriniyse limonataya benzeten Glassman ‘Amacımız insanların limonata içmesini engellemek. Ama ille de portakal suyu içmeleri gerekmiyor’ dedi.

 

emailme.gif Haberi Gönder
printerfriendly.gif Yazıcı İçin

  Manşet
Obama Afganistan Seçeneklerini Beğenmedi

  Diğer Haberler
İsrail Suriye İle Görüşmeye Hazır
Hizbullah Obama'yı İsrail Yanlısı Olmakla Suçladı
Brezilya İran'la İlişkilerini Savundu
Fort Hood Saldırısı Önlenebilir miydi?
Arafat'ın Ölüm Yıldönümü Anıldı
İran Nükleer İşbirliği Çağrısı Yaptı
Albay Dursun Çiçek Tutuklandı
Almanya'da Irkçı Katile Ömür Boyu Hapis  Audio Clip Available
Kıbrıslı Rumlar İngiltere'nin Toprak Önerisine Temkinli
Altın Fiyatında Rekor
AB Başkanı İçin 19 Kasım'da Özel Zirve Yapılacak  Audio Clip Available
Afganistan'da İsveç Askerlerine Saldırı
Pakistan'da On Asker Çatışmalarda Öldü
İran'da Kürt Eylemcinin İdamı Tepkilere Yol Açtı
Güney Kore Donanması Alarmda