VOANews.com

Amerika'nın Sesi ▪Turkish 1942'den bu yana güvenilir haber

 
45 Dilde Haberler

İran'dan Sert Karşılık

06/07/2009

US Vice President Joe Biden (File photo)
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden (arşiv)
Üst düzeyde bir İranlı yetkili, İsrail nükleer tesislerine saldırırsa ülkesinin gerçek ve kararlı bir karşılık vereceğini bildirdi.

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dışpolitika komisyonu başkanı olan Alaeddin Borucerdi, Japonya’da yaptığı açıklamada hem Amerika hem de İsrail’in bu tür bir saldırı kararının sonuçlarını bildiğini belirtti.

Borucerdi, bu açıklamayı Başkan Yardımcısı Joe Biden’in, Amerika’nın İsrail saldırısını önlemeye çalışmayacağı yolundaki sözleri üzerine yaptı.

Biden, İran’dan bir tehdit geldiği takdirde, İsrail’in Amerika’dan onay almadan kendi başına hareket etme hakkı olduğunu söylemişti. Biden, Washington’un İsrail gibi bağımsız devletlere güvenlikleri söz konusu olduğunda ne yapmaları gerektiğini söylemeyeceğini de belirtmişti.

Amerika Genel Kurmay Başkanı Oramiral Mike Mullen ise İran’a karşı bir askeri operasyonun bölgede istikrarsızlık yaratacağını ve istenmeyen sonuçlara yol açacağını söyledi.

Genelkurmay Başkanı, ancak Amerika’nın İran’a karşı askeri operasyon seçeneğini masadan kaldırmadığını da vurguladı.


E-mail This Article Haberi Gönder
Print This Article Yazıcı İçin
  Manşet
Obama Afganistan Stratejisini Salı Günü Açıklıyor

  Diğer Haberler
BM İran'ın Planını Reddetti
Enflasyon Korkusu Altın Fiyatlarını Arttırdı
Kazakistan-Özbekistan Sınır Tartışması
Avrupalılar Domuz Gribi Aşısı Olmak İstemiyor
Amerika'da Şükran Günü Kutlanıyor
Obama 9 Aralık'ta Kopenhag'a Gidecek
Suudi Arabistan'ı Seller Aldı
Çin'de Mutasyon Geçirmiş Virüs Saptandı
Vizelerin Kalkmasının Güvenlik Boyutu Bulunuyor mu?  Audio Clip Available
Berlin'de 'Istanbul Next Wave' Sergisi  Audio Clip Available
Pakistan'da Mumbai Yargılaması
Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye Tartışması  Audio Clip Available
Türkiye'de Grev Günü
Irak'ta Şiddet Olayları Sürüyor
Ahmedinejad Venezüella'da Destek Arıyor
Taleban Hükümetle Masaya Oturmayı Reddetti