VOANews.com

Amerika'nın Sesi ▪Turkish 1942'den bu yana güvenilir haber

 
45 Dilde Haberler

Obama İlk Afrika Ziyaretinden Döndü

12/07/2009

President Obama (left) and his family arrive in Ghana, 10 Jul 2009
Başkan Obama ve ailesi
Amerikan Başkanı Barack Obama, Moskova, G-8 Zirvesi ve Gana’yı kapsayan bir haftalık dış gezi turundan döndü.

Obama ailesi geceyarısı Washington’a ulaştı.

Başkan Obama, Cumartesi günü Gana’da Afrikalı liderleri yoksulluk, savaş ve yolsuzluğun ortadan kalkması için daha fazla sorumluluk almaya çağırdı.

 Obama Gana Parlamentosu’na hitaben yaptığı konuşmada iyi yönetimin Afrika’daki eksiklerden biri olduğunu , Afrika’nın “güçlü kişilere” değil “güçlü öngörülere” ihtiyacı olduğunu söyledi.

Obama’nın gezisinin en duygusal anlarından biri Başkan’ın bir dönem binlerce Afrikalı’nın köle olarak Amerika’ya gönderildiği bir merkezi ziyaret etmesi oldu.

Obama, Gana’dan ayrılmadan önce burada gördüğü manzaraları hiç unutmayacağını söyledi.

Obama’nın Gana ziyareti Amerika’nın ilk Afrika kökenli Başkanı olduktan sonra Sahra Altı Afrikası’na yaptığı ilk ziyaret oldu.

 Obama ziyaretinin özellikle kızlarının Coast Castle’daki köle merkezini görmeleri ve tarihin acımasız dilimlerinden birini yakından tecrübe etmeleri açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Obama, Almanya’da İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma iki toplama kampını ziyaretini de anımsatarak, bu manzaraların kendisine insanlığın içindeki şeytani parçayı gösterdiğini söyledi.


E-mail This Article Haberi Gönder
Print This Article Yazıcı İçin
  Manşet
Amerika İran'la İlişkilerin Geliştirilmesini Eleştirdi

  Diğer Haberler
Florida'daki Saldırgan Teslim Oldu
Amerika'da İşsizlik Çift Haneli Rakamlarda
"Batı İran'a Nükleer Yakıt Sağlasın"
Sudan Devlet Başkanı El Beşir Türkiye'ye Gidiyor
Başkan Obama: Acele Yargıya Varmayın
VOA - TGRT Haber Ortak Yayını  Video clip available
Afganistan'da Kayıp İki Askerin Boğulduğu Sanılıyor
Yaşamı Kısaltan Beş Sağlık Risk Faktörü
İklim Anlaşmasında Görüş Birliği Sağlanamadı
İsrail BM Karar Tasarısını Reddetti
Pakistan'da Tuğgenerale Silahlı Saldırı
Patrik Bartolomeos Amerika Temaslarını Tamamladı
6 Kasım Amerikan Basın Özetleri